Hup, gewoon doen! Nou nee dus!!

‘HUP, GEWOON DOEN’

Je moet dingen gewoon doen! Ook als je het heel spannend vindt.

Nou nee dus!!

Het is een veel gemaakte opmerking. Hup, uit je comfortzone!
Maar strak van de spanning iets in de wereld zetten, dat is volgens mij helemaal niet de bedoeling. Ja, ik heb het ook gedaan. Meerdere keren. Het leverde alleen nooit op wat ik hoopte.
Ik was zichtbaar. Ik liet me aan de wereld zien. Maar niet op een aantrekkelijk manier voor mezelf, en dus ook niet voor de buitenwereld. Er zat dus totaal geen aantrekkingskracht in.

De spanning die je voelt, de weerstand, die heeft betekenis. Die wil onderzocht worden. Misschien zit er wel een heel bang kind dat je al je hele leven negeert, omdat je van jezelf zoveel voorbij je angst moet. Hup gewoon doen! En elke keer als je dus ‘gewoon doet’, ontken je het deel van jezelf dat zo hard roept: zie mij!! Ik ben bang.
Eigenlijk blijf je dan door het gewoon te doen ook in een soort van comfortzone. Namelijk die van ‘ik negeer alles wat ik voel modus’.

Ja, we willen onszelf zichtbaar maken. Dat is de bedoeling. Je unieke plek innemen en zeggen: dit ben ik. Maar jezelf in de spotlight duwen, en daar je angst overschreeuwen, is niet JEZELF laten zien. Dat ben jij niet. Niet ‘je werkelijke, unieke, wezenlijke jij’.

Als je afgestemde acties doet, zul je een beetje angst ervaren. Maar ook excitement. Je zet een stap die precies klopt bij waar jij in jouw proces bent. En dan laat je je op een heel aantrekkelijke wijze zien. Mensen zullen zich geïnspireerd en aangetrokken voelen. In plaats van ongemakkelijk. En ook jij zult een sprongetje van blijdschap maken, als je het gedaan hebt. Het zal je energie geven.

Als je ‘Hup gewoon doen’ actie je vooral een vermoeid en ongemakkelijk (onveilig) gevoel geeft, dan was je niet afgestemd op jezelf….maar heb je je macht weggeven aan anderen of het deel in jouw dat zichzelf veilig waant door vooral te moeten. Jouw slavendrijver. En die is niet aantrekkelijk voor jou, en zal dus ook geen mensen aantrekken. Dan is het tijd voor innerlijk werk. Onderzoeken welk deel er heling nodig heeft, zodat je kan rijpen.

Dus blijf bij jezelf en zet de stap als je voelt…Ik ben er klaar voor. En ja ik voel ook angst voor het onbekende. Maar ook de excitement. Er is een deel in mij dat hier heel blij van wordt.
Dan weet je dat je er rijp voor bent.

❤LINSY

Posted in

Linsy Hellegers

Laat een reactie achter