Mijn model van impact

Door mijn werk met ondernemers en pioniers en mijn persoonlijke ervaringen, heb ik inmiddels een goed beeld gekregen welke factoren een rol spelen bij het in de wereld zetten van je missie en het creëren van impact. Ik heb mijn inzichten omgezet in het volgende model:

Piramide van Impact-Linsy Hellegers(1)

DRAMA

Onderaan de piramide van impact zie je onder de streep DRAMA staan. Met drama bedoel ik alle patronen en overtuigingen die je klein houden. In het drama vinden we de, door het ego, ontwikkelde overlevingsmechanismen. Het zijn de mechanismen die ons een illusie boden om ons veilig te voelen. Zeer effectief als je als kind overvallen wordt door angst en onveiligheid waaraan je niet lijkt te kunnen ontsnappen.

We hebben deze patronen ontwikkeld in de tijd dat we als kind, puber of jongvolwassene  ervaringen hadden die erg pijnlijk waren en waarbij we ons dus ten diepste onveilig voelden. Om die pijn te omzeilen, zetten we mechanismen in die een schijnrealiteit creëerden, zodat we ons veilig konden wanen. Het was wel noodzakelijk om de realiteit ook te geloven. En dat zijn we dan ook gaan doen. We raakten er van overtuigd. Dit maakt dat we ook in onze volwassenheid, nog steeds dezelfde patronen en overtuigingen hanteren. Onze kleine bange zelf is aan het stuur. En we creëren een realiteit van illusies. Hierdoor leven we niet vanuit wie we werkelijk zijn, maar vanuit de rollen die we ons hebben eigen gemaakt. Onze natuurlijke essentie zit diep weggestopt. Dat is het drama.

Om je missie te kunnen leven en de impact te creëren die je wil, is het dus een belangrijke voorwaarde om voorbij de staat van illusies en afweer te komen. Als je je illusies kan doorzien en het lukt je om voorbij je drama te komen, dan kun je je weer veilig voelen in plaats van veilig wanen.

 

Veilig Voelen

Je missie leven en de impact te creëren die jij wil, kun je niet vanuit de positie van je drama doen. Met je kleine bange zelf aan het stuur ben je niet in staat om je unieke plek in te nemen. Het is een voorwaarde dat je je écht in jezelf veilig voelt. Alleen dan zul je plek durven innemen.

Om je echt veilig te voelen is het nodig dat je oude pijn heelt en je patronen loslaat. Door een nieuw perspectief te ontwikkelen op je verhalen en patronen kun je je gecreëerde realiteit ontmaskeren.

Maar om je overlevingsmechanismen los te kunnen laten, zul je ook de onderliggende pijn moeten erkennen en helen. Dan ga je je stap je voor stapje je veilig genoeg voelen, om de mechanismen los te laten. En zal je ware zelf zichtbaar worden.

 

Je unieke plek innemen

Je unieke plek innemen betekent dat je helemaal laat zien wie jij bent. Dat je zichtbaar maakt wat jouw unieke waarde is.

We zijn allemaal onderdeel van een groter geheel en dragen bij op onze eigen unieke manier.

Het is belangrijk om je eigen natuur te ontdekken. Wat draag jij van nature bij? Wat maakt jouw anders dan anderen? Welke wijsheid en levenslessen draag jij in je? Wat voor een talenten heb je? Waar heb jij plezier in? Waar gaat jouw hart van dansen?

Al deze vragen brengen jouw bij je unieke waarde. En je hart is de grote richtingaanwijzer.

En je unieke waarde blijkt een perfecte match met jouw missie. Je hebt alle mogelijkheden om je missie te leven in huis.

Missie

Je missie is datgene wat jij in de wereld wil zetten. Het is hetgeen jouw bezieling geeft in je werk. Het is belangrijk dat je je missie heel helder hebt en dat je je ermee kan verbinden. Je missie is uniek, omdat die verbonden is met jouw kern en jouw ziel. Vanuit je ziel wil je bijdragen en betekenisvol zijn voor 'the greater good of all'.

Afgestemde Actie

Vanuit de verbondenheid met je missie en jouw kern, kun je overgaan tot afgestemde actie. Afgestemde actie, ook wel geïnspireerde actie genoemd, betekent dat je precies doet wat helemaal in lijn ligt met wie jij werkelijk bent en wat jij te doen hebt. De actie komt voort uit jouw bezieling en dient zich in flow aan.

Impact

Als je alle lagen door bent gegaan creëer je betekenisvolle impact, vanuit bezieling en flow. De impact die je creëert, sluit op natuurlijke wijze aan bij waar jij je in je persoonlijke proces van ontwikkeling bevindt. Op jouw unieke manier, helemaal afgestemd op wie jij bent, draag je bij aan een mooiere wereld.

 

missie_focus

Hoe werken we met dit model?

We werken op alle lagen van het model. Het is immers geen rechte weg naar boven. Regelmatig komen we delen in ons tegen die zich onveilig voelen. Het bewust worden van deze delen en soms ook het helen van de oude pijn, die er aan ten grondslag ligt, is dan nodig.

Door ons te desintificeren van 'ons drama', kunnen we weer terugkeren naar onze veiligheid. Vanuit daar gaan we weer richting het creëren van impact.

We werken in alles van binnen naar buiten. Want wat je binnenin jezelf creëert, manifesteert zich vanzelf buiten je.

Ik ben zeer hollistisch in mijn werkwijze. Ik combineer mijn kennis van de psychologie, met mijn sterke intuïtieve vermogen.

Impact coachsessie

Mirjana Scheepens

Unveil your Sparkle

Mijn impactsessie was net als mijn eerdere missieonderzoek, weer heel bijzonder! Heel open, met liefdevolle aandacht, scherpe opmerkingen en inzichten, hielp Linsy me af te stemmen op mijn missie, mijn unieke waarden en te ontdekken welke wegen er open liggen om meer impact te creëren.
Haar heldere weten en overzicht, prikten makkelijk door mijn beschermlagen heen, zodat een diepe belemmerende overtuiging onverwacht bloot kwam te liggen. Met haar ondersteuning kon ik die belemmering ontleden en helen. Echt heel fijn.
Met flapovers met praktische vervolg stappen kan ik nu aan de slag om mijn impact op de wereld te vergroten!

Sara

Sara di Marco

Zangcoach & docent - Sopraan

Door Linsy's authenticiteit, vakkundigheid en groot empathisch vermogen, heb ik me gezien en gehoord gevoeld. Linsy luistert niet alleen, maar hoort, daar tuned d ze op in. Door die extra dimensie voelde ik me gedragen in het steeds meer worden wie ik ben.

Esther Dijckmans review

Esther Dijckmans

Dreamcoaching

Ik heb eerder met Linsy gewerkt en altijd veel gehad aan de coachsessies rondom mijn missie en mijn onderneming.

Nu heb ik mogen kennismaken met “Linsy nieuwe stijl”. waarin zij iets extra’s toevoegt aan het uitdiepen en neerzetten van je missie. Het opent nieuwe poorten in jezelf en voelt als een boeiend avontuur.

Mijn transformtiesessie met Linsy was werkelijk verrassend, verdiepend, verwonderend, verwarmend, inzichtgevend en doorbrekend te noemen. Het heeft me bij een stuk gebracht dat ik nog niet kende, maar wat nu aangekeken en ontwikkeld mag worden in mezelf. Het was een groot kado.